За нас

Екипът на PINGVINI

Началото...

Проект PINGVINI е моето трето дете. Мечтано, чакано, сбъднато!

След като родих и второто си момиченце на малко по-късна възраст си дадох сметка, че може би нямам време за трето и изведнъж осъзнах, че няма за кого да пазя, пакетирам и трупам на тавана всички детски дрешки, принадлежности, играчки.

Замислих се да ги даря на дом/фондация, защото в момента нямах приятелка, която се нуждае от бебешки вещи, за да ги предам нататък.

След дълго мотаене и прехвърляне отговора беше: „ако искате да дарите - дайте пари“. Стана ми криво, нещата бяха запазени и имаше живот в тях, можеше да зарадват някое детенце, вместо да тънат в прах или да отидат в контейнера за боклук.

В същия този момент моя близка ми сподели за нуждаеща се майка с 3 деца, свързахме се с нея и натоварихме колата с торбите и пакетите. Не мога с думи да опиша радостта и сълзите в очите на майката – децата й никога не бяха имали истинско „Leg@“ тъй като не са им оставали средства за нещо различно от най-нужното за оцеляване.

Спомням си много ясно, че това страшно много ме развълнува - не просто да дам нещата си някъде, където пътят им и съдбата им за мен е неясна и имагинерна, а да попаднат в ръцете на някого, който наистина ги иска и има нужда от тях. Същата нощ не спах добре, будих се много пъти и много въпроси се блъскаха в главата ми.

На сутринта имах бегла идея какво искам, споделих със съпруга си и с една от най-близките си приятелки и те повярваха в идеята и ме подкрепиха.

След това пътят беше труден и дълъг, отне ни почти 3 години до реализацията на проект PINGVINI.

Сега съм по-щастлива, по-благодарна и по-горда от всякога. Въпреки трудностите и предизивикателствата PINGVINI е вече реалност и живее свой живот, правейки света на родителите малко по-добър, пъстър и споделен.

Екипът

Ние сме PINGVINI, приятели, съмишленици, хора обединени от каузата да споделят, помагат, да се грижат, да учат и възпитават децата си като добри и достойни хора.

Мисията

Мисията ни е да създадем споделено място за родители, където всеки намира по нещо за себе си и децата си, обменяйки вещи, опит, полезна информация и съвети от съмишленици.

Вярваме, че...

  • да помагаш е една от най-ценните добродетели;
  • когато се разделиш с ненужното, правиш място за ново;
  • нашите деца и бъдещи поколения се учат от добрите примери;
  • непотребните вещи могат да живеят втори живот, радвайки някой друг;
  • да пазим природата чиста ще даде едно по-добро бъдеще на децата ни.

PINGVINI е онлайн платформа, която дава възможност да подаряваме или продаваме употребявани дрехи и играчки за деца от 0 до 18 години, подарявайки усмивка на някой друг, давайки втори шанс на вещите.

В блога се стараем да качваме и поддържаме полезна информация за всичко, което вълнува нас хората в най-смислената и важна роля в живота ни - тази на родители.

PINGVINI e общност, създадена от и за родители. Ние вярваме в силата на споделянето, солидарността и вдъхновението и за целта създадохме форума – място, в което да си говорим. Пространство само за нас, където всеки може да постави тема, да зададе въпрос, да поиска помощ, подкрепа, съвет от други родители, да плачем и да се смеем заедно, да се радваме и споделяме трудните моменти в порастването на децата ни. Вярваме, че заедно сме сила и можем да си помагаме.

Екологичният аспект е много важен за нас в PINGVINI, тъй като се стремим да пазим природата и компенсираме финансовите и екологични разходи на производствената индустрия в борбата с глобалната криза с отпадъците. Чрез поощряването на децата да пазят и споделят вещи, ние ги учим важни ценности като състрадание, човечност и помощ.

"Бъди промяната, която искаш да видиш в света!"
                                                                Махатма Ганди

Създайте първата си обява

Ако вашите малки герои са готови да се разделят със своите приятели играчките или вече старите дрешки не им стават, споделете ги тук и помогнете на някой друг.

Може би някой малък герой с големи мечти има нужда от топли ботушки или раничка за училище? Подарете му усмивка:)

Качете обява