FAQ

Вие имате въпроси, ние имаме отговори

Общи въпроси
Да, сайта дава възможност да качвате неограничен брой обяви без значение дали са подарък или платени такива.
Не, на този етап не е предвидена такава опция. В случай на голямо количество обяви от една и съща категория/подкатегория, което натоварва търсенето, ще обмислим опции за разработване на различни варианти за публикуване на обявите.
Да разбира се. Свободно може да споделяте обяви, информация и статии, които харесвате в социалните мрежи.
Като се свържете със собствените на обявата в лично съобщение през платформата PINGVINI. Така можете в защитена среда да обсъдите подробностите по заплащане/получаване на продуктите.
Моля, пишете до info@pingvini.bg и ние ще се опитаме да ви съдействаме
Системата за верификация на телефонния номер е направена с цел да предотвратим недобронамерени действия спрямо сайта и неговите потребители, чрез създаването на множество фалшиви профили. Не толерираме търговия през сайта с продаването на стоките в магазини за втора употреба.
Да, регистрацията е задължителна. За да получавате или публикувате стоки е необходимо да сте регистриран потребител.
Не, може да разглеждате стоките и информацията в сайта като гост, както и да добавяте в неща в "любими". Но ако решите да публикувате или получите даден продукт е необходимо да се регистрирате.
Да, само ако са на един и същи собственик. Насърчаваме ви когато си изберете даден продукт да разгледате и останалите от същият собственик и ако харесате още нещо да бъде в обща доставка, с цел да спестите от куриерски разходи.
Комуникацията между потребителите се осъществява чрез съобщенията с сайта. Ако собственикът на обявата е оставил телефонния си номер и той не е скрит, можете да осъществите комуникация и по телефона, но самата поръчка трябва да се заяви и изпълни през сайта.
Можете да го направите, но имайте предвид по-високите разходи за транспорт.
Моля свържете се с нас на info@pingvini.bg с допълнителна информация за казуса.
Връщане на продукти
Като се свържете с собственика на обявата и се договорите за разходите по връщането на продукта. PINGVINI предоставя мястото за споделяне (платформа), но не участва в размяната и договарянето на условията за продукта.
Начин на плащане
Платформата е безплатна - дава възможност да качвате неограничен брой обяви без значение дали са подарък или платени такива.
След като получите заявка за закупуване/получаване, ще бъдете известени и трябва да предприемете последващи действия по изпращане на продукта.
Плащания се извършват единствено между собственика на обявата и получателя на продукта. Пингвини не е страна при разплащането на продукти.
При желание и на двете страни може да организирате лична размяна/получаване на избраните стоки.
PINGVINI не предлага система за онлайн разплащания на предлаганите артикули в сайта. Получаването на пари по сделката се извършва само чрез избрана от вас куриерска компания!

Съветваме Ви, за ваша сигурност да не комуникирате извън платформата, както и да не въвеждате банковите си данните (банковата карта) в сайтове, получени по други канали.

Създайте първата си обява

Ако вашите малки герои са готови да се разделят със своите приятели играчките или вече старите дрешки не им стават, споделете ги тук и помогнете на някой друг.

Може би някой малък герой с големи мечти има нужда от топли ботушки или раничка за училище? Подарете му усмивка:)

Качете обява